Heb je een vraag?

laptop met mannen handen werkend in een notitieboekje

Onze Servicedesk,

helpt je graag verder.

Bel

088 – 866 43 00

Mail

support@geologischedienst.nl

Bestel nu de Geologische Kaart van het Koninkrijk der Nederlanden

Onlangs bracht de Geologische Dienst Nederland (GDN) een nieuwe Geologische kaart van het Koninkrijk der Nederlanden uit. Deze prachtige gevouwen overzichtskaart is nu te bestellen in onze webshop.

Voor het eerst sinds bijna een halve eeuw is er een nieuwe Geologische kaart van Nederland. Op de vorige editie, uit 1975, werd het Caribisch deel van het Koninkrijk nog niet weergegeven. Daarnaast is ook de geologie van de Noordzee in de 2023 versie in detail ingetekend. De overzichtskaart laat onder meer in het groene getijdeafzettingen, in het blauwe rivierafzettingen en in het roze afzettingen uit de ijstijd zien. De kaart heeft een karteerschaal van 1:600.000 en is gebaseerd op eerder gepubliceerde gegevens, aangevuld met recente informatie en inzichten.

De gevouwen papieren Geologische kaart van Nederland kost €15,00 (inclusief btw en exclusief verzendkosten) en is nu verkrijgbaar in de webshop.

Van de overzichtskaart is een gratis pdf (24 Mb) beschikbaar en op DINOloket kan een pdf met een hogere resolutie (124 Mb) worden gedownload.

Geologische Kaart van het Koninkrijk der Nederlanden

Zie ook