Heb je een vraag?

laptop met mannen handen werkend in een notitieboekje

Onze Servicedesk,

helpt je graag verder.

Bel

088 – 866 43 00

Mail

support@geologischedienst.nl

Nieuwe geologische kaart van het Koninkrijk der Nederlanden overhandigd aan Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Woensdag 3 april vond de officiële overhandiging van de nieuwe geologische kaart van het Koninkrijk der Nederlanden aan het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) plaats. Namens de Geologische Dienst Nederland (GDN) hebben Tirza van Daalen, directeur GDN, en Paul Bogaard, secretaris GDN, de kaart uitgereikt aan Esther Pijs, programma Directeur-generaal Groningen en Ondergrond bij EZK.

links Esther Pijs en rechts Tirza van Daalen.
links Esther Pijs en rechts Tirza van Daalen.

GDN, onderdeel van TNO, verzamelt en beheert al meer dan een eeuw gegevens van de ondergrond. De ondergrond, en daarmee gegevens en informatie over de ondergrond, is en wordt steeds belangrijker bij maatschappelijke vraagstukken zoals energiewinning, bodemdaling of gebiedsontwikkeling. “Deze prachtige nieuwe kaart gaat ons allemaal helpen bij de belangrijke rol van de ondergrond in de energietransitie. En daar ben ik TNO Geologische Dienst Nederland echt heel dankbaar voor”, laat Esther Pijs weten.

Papieren geologische kaart van Nederland bestellen

Voor het eerst, sinds bijna een halve eeuw, heeft GDN de stand van de kennis van de Nederlandse ondergrond samengevat in een nieuwe geologische kaart. De vorige editie dateert van 1975. De nieuwe kaart is gebaseerd op een veelheid aan gepubliceerde gegevens, aangevuld met recente informatie en inzichten. De overzichtskaart omvat nu ook het Caribisch deel van het Koninkrijk en een geheel nieuwe weergave van de geologie van de Noordzee.

In de GDN webshop is de gevouwen papieren geologische kaart van het Koninkrijk der Nederlanden te bestellen.

Zie ook