Geologische fietsexcursie Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied

Deze excursie maakt deel uit van een reeks geologische wandel- en fietsroutes van de Geologische Dienst Nederland. Hiermee wil de Geologische Dienst Nederland je op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de Nederlandse ondergrond en zijn invloed op het huidige landschap.

De beschrijving van de route begint met een algemene inleiding. Deze geeft je snel een uitleg over het ontstaan van het landschap, zoals je dat al fietsend tegenkomt. Daarna start de route. Onderweg kom je langs 13 zogenaamde ‘stoppunten’. Op deze stoppunten word je uitgenodigd om van je fiets te stappen en het landschap of het sediment wat uitgebreider te bekijken aan de hand van extra toelichting bij de route. Bij deze fietsexcursie zit verder een uitneembare kaart. Hierop staat ook praktische informatie, zoals de fietsknooppunten, bezienswaardigheden en een selectie van horecagelegenheden langs de route.

Download de route (PDF, GPX, KML) en de kaart

Download PDF routebeschrijving
Download PDF routekaart
Download GPX-versie van de route
Download KML-versie van de route

Verkrijgbaarheid

De geologische fietsexcursie wordt niet verkocht door de Geologische Dienst Nederland. De verkoop is in handen van onder andere:

VVV Wijk bij Duurstede
Markt 24
3961 BC Wijk bij Duurstede

VVV Houten
Onderdoor 80
3995 DX Houten

Vragen

Heb je vragen over de geologische route of kom je onderweg onjuist vermelde informatie tegen, we horen het graag. Gebruik hiervoor onderstaande blauwe knop met het label ‘mail direct’.