Al wandelend of fietsend krijg je een indruk van de geologische ontwikkelingen die hebben bijgedragen aan het ontstaan van het huidige landschap. Laat je inspireren om met een net iets andere blik het landschap te bekijken.

Fietsroute Utrechtse heuvelrug en Kromme Rijngebied

Geologische fietsexcursie Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied Deze excursie maakt deel uit van een reeks geologische wandel- en fietsroutes van de Geologische Dienst Nederland. Hiermee wil de Geologische Dienst Nederland je op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de Nederlandse ondergrond en zijn invloed op het huidige landschap. De beschrijving van de route begint met

Wandelroute Met het oog op hardsteen

Wandelroute Met het oog op hardsteen De vele versteende resten van organismen die aanwezig zijn in de blauwgrijs gekleurde hardsteen kunnen gemakkelijk met het blote oog worden waargenomen. Maak kennis met dit fascinerende gesteente aan de hand van deze wandeling. Deze wandelroute is ook gratis verkrijgbaar bij de kassa van de Botanische Tuinen op het Utrecht Science

Sfeerbeeld van het oude Molenhuis van de Leeuwenmolen en de molengang van de Jekertak, als onderdeel van de wandelexcursie 'Maastrichter Steen'. .

Wandelroute Maastrichter Steen

In de binnenstad van Maastricht is ruimschoots gebruikgemaakt van allerlei soorten natuursteen, zowel voor gevels van gebouwen als voor sierbestrating. Wat voor gesteenten zijn dit en waar komen ze vandaan? De natuursteenwandeling door Maastricht licht een tipje van de sluier op.

Wandelroute Natuursteen Leiden

Leiden heeft veel bouwwerken met natuursteen. Niet alleen oude, monumentale panden, maar ook moderne gebouwen. Deze stadswandeling loopt van het Centraal Station naar de Hooglandse kerk en terug naar het Centraal Station.

Rocks around the clock Utrecht

A walk through 2,000 years of Utrecht’s history and hundreds of millions of years of natural history.

Stenen rond de Dom Utrecht

Een stadswandeling langs 2000 jaar natuursteen als bouwmateriaal.