Ontdek geologie

Alles wat je ziet, komt uit de grond. Dus geologie gaat eigenlijk over álles. Op deze pagina hebben we een aantal video’s, proefjes en weetjes voor je klaargezet. Ontdek zelf de wow-factor van de ondergrond! We vullen dit steeds weer aan, dus kijk af en toe voor nieuwe inspiratie.

Ontdek geologie met de Geologische Dienst Nederland.

Wijn van Nederlandse bodem

De Geologische Dienst Nederland heeft ook een aantal populair-wetenschappelijk publicaties voor een algemeen publiek beschikbaar. Het boek ‘Wijn van Nederlandse bodem’ is door de lezers van de internetsite kennislink gekozen tot fijnste populair-wetenschappelijke boek van het jaar 2016.

Kleuren van geologie

Aardlagen hebben fascinerende kleuren. Welke kleur geef jij ze? Met een beetje creativiteit kleur jij de kleurplaat net zo mooi als de aardlagen.

GeoWeek

De wereld onder je voeten ontdekken? Kom ook eens met je klas langs en geef je op voor een bezoek tijdens de jaarlijkse GeoWeek en ontdek onze schatkamer van de ondergrond.

Video! Geologische tijdreis

In de klas heb je vast wel eens een kaart van Nederland gezien. Heb jij wel eens een geologische kaart van Nederland gezien? Onlangs waren we jarig en maakten we een video over een eeuw geologische kaarten maken.

Video! Expedition Earth

In de video ‘Stap in de lift’ stap als het ware in de lift die zich 6000 km dwars door de aarde boort. Onderweg zie je verschillende aardlagen. Lukt het om het middelpunt van de aarde te bereiken? Net als nog een aantal organisaties stopten we onze geologische kennis in de geo-experience Expedition Earth op GeoFort in Herwijnen. Kijk voor meer informatie en bezoektijden op de site van GeoFort.

Vragen of meer informatie?

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen en je vraag stellen via onderstaande blauwe knop met het label ‘mail direct’.