Hier is ruimte voor tekst

Fusce vel odio elit. Nam tortor ipsum, tristique eget feugiat at, mollis quis tellus. Duis fringilla diam at porta dignissim. Nulla condimentum magna justo, vitae sollicitudin lorem venenatis vel. Praesent fringilla nisl justo, vel pellentesque nisi pretium non. Quisque placerat cursus nisl, eu aliquam lorem pretium eget.

Duis fringilla diam at porta dignissim. Nulla condimentum magna justo, vitae sollicitudin lorem venenatis vel. Praesent fringilla nisl justo, vel pellentesque nisi pretium non. Quisque placerat cursus nisl, eu aliquam lorem pretium eget. In vehicula ligula ante, eget bibendum.

Foto van een formatie Bentheimer zandsteen dat in Duitsland, Freilichtbühne Bad Bentheim, aan de oppervlakte is gekomen.

Aardwarmte

Aardwarmte wordt ook wel geothermie genoemd, een samenvoeging van het Griekse ‘geo’ (aarde) en ‘thermos’ (warmte). Het is een hernieuwbare energiebron, die niet weers- of seizoenafhankelijk is. 

lees meer
Getijdegebied Zeeland

Omgaan met klimaatverandering

De ondergrond herbergt een deel van de oplossingen waarmee we in Nederland klimaatverandering kunnen tegengaan, of ons kunnen aanpassen aan de gevolgen ervan.

lees meer
De Lekdijk.

Meer detail modelleren met meer datatypen

Voor het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) maakten wij een 3D model van de ondergrond onder de noordelijke Lekdijk, tussen Schoonhoven en Amerongen. In de periode 2017- 2029 is HDSR de Lekdijk aan het verstevigen, zodat steden als Utrecht en Amsterdam optimaal beschermd blijven als het waterpeil stijgt. Met het ondergrondmodel bepaalt HDSR welke versterkingsmaatregelen op welke plek passen, op welke locaties meer gegevens nodig zijn en om aan omwonenden uit te leggen waarom maatregelen nodig zijn.

lees meer
Sfeerfoto huisjes aan het water

Bodemdaling

Onze kennis over de opbouw van de ondergrond stelt ons in staat om bodemdaling te verklaren én te voorspellen. De Geologische Dienst Nederland adviseert over vraagstukken die spelen op het gebied van bodemdaling.

lees meer

Petrofysica (incl. doorlatendheid)

Petrofysica

lees meer

Delfstoffen en mijnbouw

Delfstoffen vormen een zeer breed werkterrein van de Geologische Dienst Nederland. Onze ondergrond levert immers een grote verscheidenheid aan bodemschatten waar de samenleving al lange tijd gebruik van maakt. Denk bijvoorbeeld aan bouwgrondstoffen, zoals klei, zand en grind, aan zout, olie en gas, aan energie uit aardwarmte en natuurlijk ook grondwater.

lees meer