Vrijdag 21 april: TISOLS 2023 sluit af met ‘Subsidence and Society Day’ in Gouda.

UNIEK: Dit jaar is Nederland het gastland voor TISOLS, het Tiende Internationale Symposium over Bodemdaling.
TISOLS vindt deze week plaats en eindigt met de slotdag op vrijdag 21 april 2023 in de Sint-Janskerk in Gouda. 

Thema slotdag: Subsidence and Society Day

Vrijdag 21 april is gewijd aan de interactie tussen wetenschap en beleid. Met wetenschappers, beleidsmakers, besluitvormers en andere deskundigen wordt het gesprek gevoerd over benaderingsstrategieën en oplossingen voor bodemdaling als wereldwijd probleem.
De TISOLS-organisatie heeft een levendige interactie tussen de internationale wetenschappelijke gemeenschap en de lokale Nederlandse bodemdalingsgemeenschap voor ogen. En bovendien het uitwisselen van best practices en lessons learned. Er worden meer dan 100 internationale en nationale wetenschappers en 100 professionals, directeuren, bestuurders en belangstellenden uit Nederland verwacht.
Kortom: deze dag biedt dé gelegenheid om met bodemdaling-professionals uit de hele wereld in gesprek te gaan.

Agenda (hoogtepunten):

  • De officiële opening van het Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen vindt plaats.
  • Annemieke Nijhof (algemeen directeur Deltares) en onze directeur, Tirza van Daalen geven tijdens deze opening een interview. Zij gaan in gesprek over de rol en het belang van onderzoek, data en informatie bij het ontwerpen van bodemdaling strategieën.
  • Aansluitend worden deelnemers meegenomen naar hoe drie wereldsteden (Houston, Shanghai en Venetië) omgaan met bodemdaling.
  • Na de lunch kun je deelnemen aan één van de 12 discussietafels, en verschillende elementen van bodemdaling bespreken.
  • Aan het eind van de dag wordt een stadwandeling door Gouda georganiseerd, met aandacht voor bodemdaling en waterbeheer.

Meer weten?

TISOLS is het grootste bodemdalingscongres ter wereld, en wordt georganiseerd onder toezicht van UNESCO IHP Land Subsidence International Initiative. Meer informatie vindt je op de TISOLS website.
Je kunt je hier ook inschrijven: (TISOLS 2023 – Register).
Contactpersoon vanuit GDN TNO is onze collega Peter Fokker, voorzitter van het TISOLS Nederland wetenschappelijk comité.

Zie ook