Heb je altijd al meer willen weten over de Nederlandse ondergrond? Wil je weten hoe fossielen zijn ontstaan of wil je een keer bodemonderzoek doen? Bezoek dan de Geologische Dienst Nederland van TNO Utrecht tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Op zaterdag 1 oktober openen wij onze deuren voor het Weekend van de Wetenschap. iedereen, en met name kinderen tussen de 8 en 14 jaar en hun (groot)ouders of begeleiders, zijn van harte welkom bij de Geologische Dienst Nederland. Tijdens dit wetenschapsfestival vertellen onder andere geologen over hun werkzaamheden en laten ze je zien hoe gaaf wetenshap is. Zo kom je erachter hoe Nederland is ontstaan, hoe de aarde er van binnen uitziet en welke energie we uit de ondergrond kunnen halen. Ook kun je zelf een porositeitsproef doen of op zoek gaan naar het blauwe goud van de toekomst.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je ook bij verschillende andere TNO locaties terecht om te zien wat voor moois we de afgelopen 90 jaar hebben bereikt en wat we de komende jaren willen realiseren. Daarnaast openen tientallen andere toffe deelnemers uit het hele land de deuren en kun je een kijkje nemen achter de schermen bij onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen, universiteiten, musea, bibliotheken en bedrijven.

Zie ook