Op 26 januari 2023 organiseren TNO, Deltares en GeoBusiness Nederland in samenwerking met Ruimteschepper een symposium over het versnellen van innovatie boven en onder de grond. De samenwerking tussen MKB en de grote kennisinstituten zal hierbij centraal staan.

De noodzaak voor een goed partnerschap tussen het MKB en de grote kennisinstituten is groter dan ooit om de ontwikkelingen op het gebied van, onder andere, duurzaamheid, energietransitie en tekort aan grondstoffen te versnellen. Het belangrijkste doel van de middag is om elkaar beter te leren kennen, het verschil in cultuur tussen ondernemers en onderzoekers te overbruggen en gezamenlijk de maatschappij (burgers, instellingen, overheden, etc) beter te bedienen.

Programma

Na een kort welkom en toelichting op de taakstelling van TNO en Deltares als Toegepaste Onderzoek Organisaties door Maurice Hanegraaf (Business director Geo Energy – TNO) start het programma met een key-note lecture. Vervolgens staan drie presentaties op de agenda. In elke presentatie wordt een voorbeeld behandeld over hoe en met welke resultaten MKB en kennisinstellingen samenwerken.

De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie waarbij het overbruggen van de verschillen tussen MKB en kennisinstellingen centraal staat. Aan deze discussie zullen o.a. Michiel van der Meulen (Chief Geologist – TNO-GDN), Bob Hoogendoorn (Manager Applied Morphodynamics – Deltares) en Camille van der Harten (Directeur GeoBusiness NL) deelnemen.

Aanmelden

Het symposium is voor iedereen toegankelijk. Op de website van Ruimteschepper vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Zie ook