Stel: je bent beleidsmedewerker ondergrond bij een gemeente in regio Zuid Holland. Bezorgde bewoners hebben een raadslid benaderd over geothermie (aardwarmte) plannen in hun woonwijk. Jouw wethouder heeft vervolgens vragen van het raadslid gekregen, en vraagt jou om advies.

Hoe ga je daarmee om? Waar kan je terecht voor meer informatie en wie kan antwoord geven op welke vragen? Wie is eigenlijk waarvoor verantwoordelijk?

Provincie Zuid-Holland kwam met deze en nog meer vragen van gemeenten en omgevingsdiensten bij de Geologische Dienst Nederland (GDN). Zij stelden voor om samen kennisbijeenkomsten over geothermie in de gebouwde omgeving te organiseren. Door de provincie en de adviesgroep Economische Zaken (TNO-AGE) van de GDN zijn vorig jaar twee bijeenkomsten georganiseerd. Op donderdag 20 januari 2022 volgt de derde online bijeenkomst.

Onderwerp

Informatie voor bestuurders en samenleving over geothermie in de gebouwde omgeving. 

Voor wie?

Voor professionals van gemeenten en omgevingsdiensten in provincie Zuid-Holland. Via onderstaande blauwe knop met het label ‘Programma’ vind je het programma van deze bijeenkomst.

Informatie bijeenkomst 1 juli 2021

Via onderstaande links vind je de PDF’s van Q&A’s, presentaties, abstracts en het programma van de bijeenkomst van 1 juli 2021.

Informatie bijeenkomst 15 juli 2021

Via onderstaande links vind je de PDF’s van Q&A’s, presentaties, abstracts en het programma van de bijeenkomst van 15 juli 2021.

Wil je meer weten?

Kijk op de website van provincie Zuid-Holland: www.zuidholland.nl/geothermie. Of neem contact op met Joanne Erkelens via onderstaande blauwe knop met het label ‘mail direct’.

Zie ook